DE MUUR

2028. Mannen in witte overalls verven vanaf steigers het zwartgeblakerde gebouw op Pennsylvania Avenue 1600 in Washington weer wit. Na de aanslag op de presidentiële ambtswoning en het bloedig in elkaar slaan door de Nationale Garde van de blauwe hesjes, is de rust ogenschijnlijk weergekeerd.

Aanleiding tot de onlusten was het instorten van Wall Street, lege supermarkten en misschien ook wel de moord op oud-president Trump. De naar de 16e plek gezakte wereld-economie tuimelde tijdens het schrikbewind van miljardair D. Trump economisch over de rand van de afgrond. De gevolgen voor de wereldeconomie waren desastreus maar door de invoering van de Euro als wereldmunt en het opheffen van de dollar en het Amerikaanse metrieke stelsel, krabbelde de rest van de wereld op uit het dal.

Het kantelpunt in de geschiedenis ontstond in 2026, toen De Mexicaanse Muur viel. De astronomische bedragen die gemoeid waren gegaan met de bouw heeft het land van de Onbegrensde Moeilijkheden mogelijk de das omgedaan. Het obstakel – dat vanaf de Maan goed zichtbaar is volgens Noord-Koreaanse astronauten – kon de vluchtelingenstroom van radeloze en berooide Amerikanen naar Mexico niet langer tegenhouden.

“Ik was ten einde raad,” vertelde een vluchteling die niet met naam en toenaam in de krant wilde, “ik raakte mijn baan tijdens het bewind van de krankzinnig geworden Donald Trump kwijt en kon niet langer aanzien dat mijn gezin honger leed en mijn kinderen niet meer op de gameboy konden. Om naar het rijke zuiden te komen hebben we met 20.000 ton dynamiet, dat de regeringen  van Guatemala, Costa Rica en El Salvador ter beschikking hadden gesteld, de muur bij Presidio en El Rio opgeblazen.”

15 Augustus 2027 zal de geschiedenis ingaan als de dag dat De Muur 2.0 viel.

 

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s